Monday , May 20 2024

Înmormântare ecologica: lichefierea ramasitelor umane

.

Dac\ vre]i s\ ajuta]i ecosistemul P\mântului [i dup\ moarte, atunci cea mai bun\ solu]ie este lichefierea corpului, o alternativ\ la înmormântare sau incinerare.
Cum terenurile pentru cimitire sunt din ce în ce mai pu]ine, iar crematoriul produce circa 150 de kilograme de dioxid de carbon pentru fiecare corp ars [i peste 200 de micrograme de mercur foarte toxic, lichefierea este considerat\ cea mai ecologic\ metod\ de a sc\pa de r\m\[i]ele umane.
Corpul este plasat într-un container de o]el [i se adaug\ potasiu [i ap\ la o temperatur\ de 93 de grade Celsius. Carnea [i organele se descompun complet în patru ore, l\sând doar oasele. În urma inciner\rii, cenu[a este de fapt format\ din oasele care s-au înt\rit [i au fost m\cinate.
Lichefierea folose[te doar 10% din energia de la incinerare [i nu elibereaz\ nici o substan]\ toxic\, a declarat John Humphries, director la Aquamation Industries din Gold Coast, Australia. Procesul de descompunere numit hidroliz\ alcalin\ gr\be[te procesul prin care corpul s-ar fi descompus în mod natural, în p\mânt [i ap\. (realitatea.net)

Vezi si

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, iar hipertensiunea arterială este responsabilă de …