Saturday , March 2 2024

Injecția pentru slăbit a fost aprobată în Marea Britanie. Folosită deja de vedete, va fi prescrisă pe bază de rețetă

Britanicii care se confruntă cu obezitatea, dar și cu probleme legate de colesterol ori diabet ar putea obține pe bază de rețetă injecția pentru pierderea în greutate Wegovy. Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) din Anglia a aprobat utilizarea acesteia, informează Sky News, preluat de spotmedia.

Injecția a fost folosită de mai multe celebrități, inclusiv de șeful Twitter Elon Musk. În octombrie anul trecut, Musk a fost întrebat de un utilizator Twitter care este secretul său pentru a arăta „în formă și sănătos”, iar acesta a răspuns scurt: „Wegovy”.

Injecția va fi administrată săptămânal. Medicamentul îi face pe oameni să se simtă sătui, ceea ce înseamnă că vor mânca mai puțin. Acesta suprimă pofta de mâncare prin imitarea hormonului glucagon-like peptide-1 (GLP-1) care este eliberat după masă.

Un studiu a arătat că greutatea persoanelor cărora li s-a administrat medicamentul a scăzut cu 12% după 68 de săptămâni. Un alt studiu a precizat că efectele secundare au inclus greață și diaree, dar acestea au fost de obicei ușoare și s-au diminuat cu timpul.

Conform sursei citate, adulții cu cel puțin o afecțiune legată de greutate și un indice de masă corporală (IMC) de cel puțin 35 ar fi eligibili pentru medicament, care este produs de Novo Nordisk. Astfel de afecțiuni includ diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială, dislipidemia (niveluri de colesterol dezechilibrate sau nesănătoase), apneea și bolile de inimă.

Oamenilor li se va administra Wegovy numai pe bază de rețetă, ca parte a unui serviciu specializat de gestionare a greutății. Urmează să fie utilizat însoțit de o dietă hipocalorică și o activitate fizică crescută.

Vezi si

Dr. Cobuz – Riscurile și beneficiile dietei vegetariene

Conceptul alimentației vegetariene a început să se dez­volte încă din antichitate. Motivele pentru care s-au …