Saturday , December 3 2022

Incep testele pentru primul medicament care prelungeste viata. Vom trai 120 de ani

lab

Agentia Food and Drug Administration, din SUA, a dat unda verde testelor clinice pentru un medicament anti-imbatranire. Acestea vor incepe in iarna lui 2016, iar daca rezultatele vor fi cele asteptate, vom avea pe piata primul medicament care prelungeste viata.

Medicamentul este unul comun, administrat in diabet, insa expertii cred ca acesta are capacitatea de a ne prelungi viata pana dupa 120 de ani, relateaza Medical Daily.

Metformin previne imbatranirea furnizand celulelor mai multe molecule de oxigen, ceea ce mareste rezistenta generala a organismului. Deja medicamentul a fost testat pe animale, iar rezultatele au fost cele sperate: le-a ajutat sa traiasca mai mult. Urmatorul pas este testarea lui pe subiecti umani.

In prezent, oamenii de stiinta cauta fonduri pentru testele clinice, dar si circa 3.000 de subiecti cu varste cuprinse intre 70 – 80 de ani.

Daca testele vor avea rezultatele scontate, ar fi cea mai importanta descoperire a erei moderne, a explicat dr. Jay Olshansky, cercetator in cadrul Universitatii Illinois, Chicago. “Daca putem incetini imbatranirea, chiar si putin, ar fi colosal”, a mai spus acesta pentru The Telegraph.

Se spera ca la finele testelor sa se creeze un vaccin anti-imbatranire. Specialistii atrag insa atentia ca un astfel de vaccin nu va asigura tineretea vesnica, ci doar va reduce incidenta bolilor ce apar la varste inaintate, cum ar fi dementa sau orbirea.

Crearea unui astfel de vaccin ar fi chiar mai importanta decat gasirea unui leac pentru cancer, sunt de parere unii specialisti.

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …