Thursday , December 7 2023

Iată când fac rău plantele medicinale

Pentru orice mică durere apelaţi la plante medicinale? Atenţie! Ceaiurile pot să facă mai mult rău dacă sunt consumate când nu trebuie.Specialiştii site-ului healty.com ne sfătuiesc să nu abuzăm de tratamentele alternative.

Nu abuzaţi de plantele laxative!

Şi ele pot avea efecte secundare. Aceste plante, printre care aloe sau cruşinul, produc o digestie forţată, care ajută la evacuarea scaunului. Există însă riscul ca oamenii să devină dependenţi de aceste laxative, folosindu-le o perioadă lungă de timp.

Utilizarea prelungită poate duce la diaree cronică, slăbiciune musculară, modificarea periculoasă a ritmului cardiac, îmbolnăvirea ficatului sau a rinichilor.

Nu beţi ceai de muşeţel dacă luaţi medicamente anticoagulante

Pentru că mulţi oameni consideră inofensiv ceaiul de muşeţel, acesta este consumat oricând şi oricum. Există totuşi câteva situaţii în care muşeţelul face rău organismului.

Specialiştii spun că în combinaţie cu anumite medicamente, acesta poate avea efecte secundare grave. Pe lista acestor pastile se află anticoagulantele, aspirina sau medicamentele antidepresive.

Nu beţi ceai de echinaceea dacă suferiţi de diabet!

Dacă suferiţi de artrită reumatoidă, lupus sau diabet de tip 1, sau dacă aţi făcut un transplant de un organ, înseamnă că luaţi medicamente care suprimă sistemul imunitar. În aceste condiţii, nu consumaţi ceai de echinaceea.

Această plantă stimulează sistemul imunitar, prin urmare contracarează efectele medicamentelor. Consecinţa poate fi respingerea ţesutului transplantat sau accentuarea simptomelor bolii autoimune.

Nu omiteţi efectele secundare!

Unele produse naturiste sau ceaiuri din plante pot avea efecte adverse grave, dacă sunt consumate în exces.

Un studiu publicat de cercetătorii americani arată că multe ceaiuri medicinale au dus la afecţiuni grave, iar unele produse din plante ar trebui interzise pentru că nu şi-au dovedit eficacitatea pe termen lung.

E cazul pilulelor pe bază de plante folosite pentru mărirea sânilor. Cercetătorii cred că estrogenii din aceste pastile ar putea creşte în timp riscul declanşării unui cancer mamar.

Vezi si

Franța a votat pentru interzicerea țigărilor electronice de unică folosință

Parlamentul francez a votat în unanimitate pentru interzicerea țigărilor electronice de unică folosință, cunoscute pe …