Thursday , July 7 2022

Hormonii influenteaza pofta de sex si de cumparaturi a femeilor

În acea perioad\ a lunii când femeile sunt fertile, ele pot deveni cheltuitoare, extrem de posesive, geloase [i pot avea un apetit sexual mai ridicat, relateaz\ gandul.info.

Cercetarea, f\cut\ de mai mul]i britanici de la Universitatea Hertfordshire, arat\ c\ femeile resimt un impuls puternic de a merge la cump\r\turi atunci când se afl\ în perioada fertil\, mai exact în intervalul cuprins între cea de-a 13-a [i cea de-a 21-a zi a ovula]iei, potrivit gandul.info.

Cercet\torii au constatat c\ dincolo de faptul c\ arunc\ banii pe tot felul de lucruri, voluntarele nu prea erau mul]umite de alegerile f\cute la shopping, ceea ce demonstreaz\ c\, mânate de hormoni, femeile fac alegeri neinspirate, scrie “Daily Mail”.

Studiul a fost realizat on-line pe un e[antion de 450 de voluntare, cu vârsta cuprins\ între 18 [i 50 de ani.

Studiul vine în completarea  spuselor prof. dr. Constantin Dumitrache, medic endocrinolog la Institutul de Endocrinologie “C.I. Parhon”. El sus]ine c\ din ziua a 13-a [i pân\ în ziua a 21-a de ovula]ie, femeile sunt predispuse la tot felul de modific\ri comportamentale.

Potrivit specialistului, în acest interval de opt zile femeile pot deveni cheltuitoare, extrem de posesive, geloase [i pot avea un apetit sexual mai ridicat.

Vezi si

Nutriția pe internet

Nutriția este un domeniu care a ajuns „la modă” din numeroase motive, unul din ele …