Wednesday , May 12 2021

GlaxoSmithKline, sub investigatie pentru ca ar fi dat mita doctorilor

GSK

Producătorul britanic de medicamente GlaxoSmithKline Plc este investigat în Polonia, fiind suspectat că ar fi oferit mită doctorilor pentru a promova medicamentul său împotriva astmului, Seretide, a anunţat luni BBC.

Potrivit Agerpres, 11 doctori şi un manager regional de la GSK au fost acuzaţi de acte de corupţie comise între 2010 şi 2012.

‘Este o ecuaţie simplă. Noi plătim doctorii care ne dau reţete. Nu plătim doctorii, nu există reţete pentru medicamentele noastre’, a declarat fostul reprezentat de vânzări de la GSK pentru regiunea poloneză Lodz, Jarek Wisniewski. De asemenea, un doctor şi-a recunoscut vinovăţia şi în schimb i-a fost suspendată sentinţa. Doctorul respectiv ar fi acceptat suma de 100 de lire sterline de la un reprezentat de vânzări al GSK pentru a ţine o singură prelegere pe care nu a mai ţinut-o.

În ceea ce priveşte GSK, compania a anunţat că un angajat al său a fost sancţionat pentru încălcarea politicii companiei, adăugând că va coopera cu investigatorii.

În 2012, GSK a plătit suma de trei miliarde de dolari, cea mai mare înţelegere din istoria industriei farmaceutice din SUA, după ce şi-a recunoscut vinovăţia pentru că a promovat două medicamente neaprobate. De asemenea, anul trecut GSK a fost acuzat de autorităţile chineze pentru că a plătit aproximativ trei miliarde de yuani (483 milioane de dolari) doctorilor şi oficialilor pentru a-i încuraja să utilizeze medicamentele sale.

Pe piaţa din România, GSK a anunţat, în vara anului trecut, că este în căutarea unui cumpărător pentru fabrica de medicamente Europharm pe care o deţine la Braşov, pe care o va închide, în 2015, dacă nu va găsi un investitor.

GSK este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al cărei portofoliu are la bază o substanţială activitate de cercetare şi dezvoltare.

 

 

Vezi si

Anticorpii după COVID durează cel puțin 8 luni

Anticorpii neutralizanţi împotriva SARS-CoV-2 persistă în organismul pacienţilor care au trecut prin boală cel puţin …