Sunday , September 25 2022

Genomul uman ar putea fi dezechilibrat de o noua idee din industria alimentara

Alimentele devin medicamente! Este o nouă idee a unei companii care vrea să transforme alimentele  în “medicamente”, prin alterarea genelor.

Compania Monsanto vrea să transforme alimentele  în “medicamente”, prin alterarea genelor. Este vorba de o tehnologie cunoscută ca interferenţă ARN (ARNi) care presupune “reducerea la tăcere”, în mod deliberat, a exprimării genelor în întregul organism, cu scopul de a preveni producţia de proteine despre care unii cercetători cred că sunt responsabile pentru provocarea bolilor, scrie financiarul.ro. Prin blocarea artificială a producţiei acestor proteine, tehnologia ARNi are efectul posibil de a bloca dezvoltarea bolilor.

Multe tipuri moderne de grâu reprezintă o problemă pentru oamenii cu sensibilitate la gluten, pentru produc în mod natural niveluri ridicate de proteină specifică grâului, cunoscută sub numele de gluten. Prin integrarea modificărilor genetice folosind ARNi s-ar putea teoretic produce un tip de grâu modificat genetic care nu conţine niciun fel de gluten.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Nanjing din China a realizat recent un studiu care a descoperit proprietăţi naturale de alterare a genelor în orezul obişnuit, care nu este modificat genetic. Modificarea sintetică a acestor funcţii sub forma culturilor modificate genetic şi alterate cu ARNi ar putea avea consecinţe dezastruoase, din cauză că întregul genom uman este dezechilibrat.

Vezi si

cercetatori, Obiectiv, virus, nou, China, transmis, porc

Virusul care ucide cancerul se dovedește promițător la testele pe oameni

Un nou tip de terapie împotriva cancerului, care folosește un virus comun pentru a infecta …