Saturday , July 20 2024

Fizicienii anunta descoperirea secolului: Calatoria in timp ar putea deveni realitate

deplasare particule

De secole oamenii viseaza sa calatoreasca in timp, iar cercetatorii au efectuat nenumarate experimente. Acum, oamenii de stiinta de la Universitatea Queensland au reusit pentru prima data deplasarea in timp a unor particule cuantice.

Un grup de cercetatori a simulat, in premiera, cum doi fotoni care calatoresc in timp ar interactiona, ceea ce arata ca la un nivel cuantic calatoria in timp ar putea fi posibila, potrivit Daily Mail.

Cercetarea a fost efectuata de o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Queensland din Australia, iar rezultatele sunt publicate in revista Nature Communications.

Studiul a folosit fotonii – particule unice de lumina – pentru a simula calatoria particulelor cuantice inapoi in timp.

Prin studierea comportamentului lor, oamenii de stiinta au descoperit posibile aspecte bizare ale fizicii moderne.

In simulare, cercetatorii au examinat doua rezultate posibile pentru calatoria in timp a fotonului. Primul, “un foton” se va deplasa printr-o gaura de vierme in trecut si va interactiona cu versiunea mai veche.

Apoi, “fotonul al doilea” calatoreste normal in spatiu-timp, dar interactioneaza cu un foton care este blocat intr-o bucla a calatoriei in timp, intr-o gaura de vierme.

Experimentul ar putea rezolva unele teorii celebre care “impiedica” o calatorie in timp.

Teoria lui Einstein sugereaza aceasta posibilitate, urmand o cale spatiu-timp. Conceptia fizicianului prezinta lumea la o scara foarte mare, a stelelor si a galaxiilor, in timp ce mecanica cuantica este o descriere a lumii la o scara foarte mica de atomi si molecule.

Vezi si

Tinerii care consumă zilnic două pahare cu băuturi carbogazoase, de două ori mai expuși cancerului

Tinerii care consumă două pahare cu băuturi carbogazoase în fiecare zi ar putea fi de …