Tuesday , September 26 2023

Fenomenul antivaccinist capătă amploare și la proprietarii de căței. Risc crescut de îmbolnăvire a blănoșilor

Mișcarea antivaccinare care a înflorit în timpul pandemiei de COVID-19 pare să se aplice și proprietarilor de câini, crescând riscul de îmbolnăvire a blănoșilor. Studiul realizat în Statele Unite arată că 37% din posesorii de câini consideră vaccinurile nesigure, iar 22 la sută ineficiente.

Peste 50 la sută din posesorii de câini consideră imunizarile ineficiente, inutile sau nesigure. Prin urmare, numărul celor care trec pragul cabinetelor veterinare pentru a-și vaccina animalele de companie este în scădere vertiginoasă.
Vaccinul antirabic la câini este singurul vaccin obligatoriu în SUA ca și în România, de altfel. Medicii veterinari încearcă să-i convingă pe proprietarii de câini să-și vaccineze animalele de companie și împotriva altor boli. În California, veterinarii recomandă vaccinuri împotriva parvovirozei sau a hepatitei canine.
Un raport UNICEF din aprilie a constatat că în timpul pandemiei de COVID oamenii din întreaga lume și-au pierdut încrederea în importanța vaccinurilor de rutină pentru copilărie împotriva bolilor că rujeolă și poliomielita, relatează Știrile TVR.

Vezi si

NASA a recuperat o ”comoară”, cel mai mare eşantion de asteroid colectat vreodată

La şapte ani de la decolare, sonda Osiris-Rex şi-a îndeplinit misiunea: să livreze omenirii o …