Friday , May 24 2024

Faptele bune pot contribui la îmbunatatirea sanatatii

Faptele bune pot contribui la îmbun\t\]irea st\rii de s\n\tate, potrivit unui studiu realizat recent de cercet\torii britanici, citat de dailymail.co.uk.
Oamenii care fac acte de caritate [i alte fapte bune – de exemplu, î[i ajut\ vecinul la amenajarea gr\dinii – trec prin mai pu]ine momente de mânie, sunt optimi[ti [i au mai mult\ încredere de sine, potrivit studiului realizat de cercet\torii de la Mindlab, un laborator din cadrul Universit\]ii din Sussex.
Cercet\torii vin acum cu dovezi [tiin]ifice în sprijinul vechii zicale potrivit c\reia cei care îi ajut\ pe ceilal]i se ajut\ pe sine.
Astfel, faptele bune pot contribui la reducerea nivelului de stres [i promoveaz\ încrederea de sine.
Cercet\torii au ajuns la aceast\ concluzie dup\ ce au m\surat nivelurile de stres [i ale altor emo]ii experimentate de un grup de b\rba]i [i femei care au f\cut fapte bune timp de nou\ zile consecutiv.
Efectele stresului asupra organismului sunt binecunoscute: poate afecta sistemul imunitar, conduce la o cre[tere a tensiunii arteriale, cre[te riscul de infarct [i accident cerebral [i contribuie la instalarea infertilit\]ii.
Studiul, comandat de firma de asigur\ri Simplyhealth, a mai scos la iveal\ c\ faptele bune au un efect de reac]ie în lan] pozitiv, beneficiarii faptelor bune sim]indu-se motiva]i s\-i ajute pe ceilal]i la rândul lor.
Un studiu anterior, realizat de cercet\torii de la Universitatea Harvard, a ar\tat c\ faptele bune îi înt\resc fizic [i psihic pe autorii lor.

Vezi si

Rezultate promițătoare pentru depistarea timpurie a bolii Alzheimer prin analize de sânge

O echipă de cercetători de la Universitatea din Tokyo, Japonia, a anunțat joi că a …