Thursday , September 28 2023

Exploziile solare ar putea paraliza o buna parte din Europa de Nord, in 2013

În 2013, viaţa de pe Pământ va fi afectată serios de o furtună solară, iar Marea Britanie şi Europa de Nord ar urma să fie cele mai afectate zone.

Oamenii de ştiinţă de la NASA avertizează că Pământul va fi lovit în 2013 de explozii solare devastatoare, pentru că astrul va ajunge la maximul puterii sale. Sistemele de navigaţie şi sateliţii s-ar putea defecta, ceea ce va conduce la perturbarea traficului aerian.
Zone foarte mari, printre care Europa de Nord şi Marea Britanie, vor rămâne primele fără energie şi acces la echipamentele electronice. Furtuna solară ar putea avea consecinţe negative grave pentru sănătatea oamenilor, în cazul în care autorităţile nu vor lua măsuri excepţionale. Experţii NASA cred că toată aparatura electronică va fi distrusă, de la echipamentele spitalelor, sistemele bancare, staţiile de control aeriene până la cele mai simple gadgeturi cum ar fi computerele şi iPodurile. Ministrul britanic al Apărării a anunţat că săptămâna viitoare se va întâlni cu experţii NASA, la un summit de specialitate, pentru a afla ce se poate face pentru ca efectele negative ale exploziilor solare din 2013 să fie cât mai mici. (realitatea.net)

Vezi si

NASA a recuperat o ”comoară”, cel mai mare eşantion de asteroid colectat vreodată

La şapte ani de la decolare, sonda Osiris-Rex şi-a îndeplinit misiunea: să livreze omenirii o …