Saturday , October 1 2022

Explozie misterioasa pe planeta Uranus

foto: LiveScience.com

Oamenii de ștință de la telescopul Gemini din Hawaii au înregistrat un fenomen ciudat în atmosfera celei de-a șaptea planete de la Soare, iar acum încearcă să-i dea de cap.

Pentru astronomi, Uranus n-a fost până acum o planetă foarte interesantă, însă situația s-a schimbat de curând, după ce oamenii de știință de la telescopul Gemini din Hawaii au înregistrat o explozie misterioasă în atmosferă. Deocamdată, astronomii nu-și pot explica ciudatul fenomen, așa că intenționează să studieze în profunzime fenomenul, scrie LiveScience.com.

Uranus este o planetă atipică, pentru că se învârte în jurul Soarelui înclinată pe o parte. La fel ca și vecina sa, Neptun, este cunoscută drept un “gigant de gheață”.

“Motivul pentru care suntem interesații de norii de pe planeta Uranus este că sunt influențați de anotimpuri. Uranus se învârte în jurul Soarelui culcată pe o parte, ceea ce duce la apariția unor schimbări dramatice în ceea ce privește lumina primită de la Soare pe măsură ce anotimpurile se schimbă (emisfera nordică are parte de 42 de ani de lumină constantă, în timp ce emisfera sudică este aruncată în întuneric pentru aceeași perioadă de timp, n.red.). Schimbările sunt astfel mult mai dramatice decât în cazul altor planete. Uranus ne oferă o perspectivă unică asupra raportului de energii din atmosfera unei planete”, a declarat cercetătoarea Heidi B. Hammel, care a anunțat descoperirea pe contul ei de Facebook.

Vezi si

Depresia și diabetul zaharat

Asocierea sindromului depresiv la o boală cronică cum este diabetul are implicații clinice și socio-profesionale …