Thursday , December 7 2023

Experţii NASA au demonstrat că omul nu poate procrea în spaţiu

“Tehnologia actuală pentru protecţia împotriva radiaţiilor, cel mai probabil, nu va permite femeilor însărcinate să se deplaseze pe Marte”, argumentează un cercetător din cadrul Ames Research Center, divizie de cercetare a NASA.

Un obstacol serios în cucerirea spaţiului de către omenire ar putea deveni recenta descoperire a oamenilor de ştiinţă din cadrul NASA, care au demonstrat că omul nu poate procrea în spaţiu din cauza radiaţiilor puternice, relatează presa americană, monitorizată de portalul Trend, potrivit agerpres.ro.

Dacă nu se va inventa un înveliş exterior care să asigure o mai bună şi sigură protecţie a navelor spaţiale, embrionul uman va pieri din cauza radiaţiilor cosmice puternice.

În acelaşi timp, după cum relatase anterior Interfax, în prezent, într-un laborator al Institutului de Probleme Biomedicale de pe lângă Academia de Ştiinţe a Federaţiei Ruse din Moscova este în plină desfăşurare un experiment unic privind trimiterea unui desant uman pe Marte. În cadrul experimentului intitulat ‘Marte-500’ este simulată o călătorie pe Planeta Roşie. Mai mulţi voluntari au fost de acord să stea izolaţi un an şi jumătate într-o machetă de navă spaţială, simulându-se un zbor pe Marte.

La etapa actuală, echipa de voluntari a ‘ajuns şi a păşit pe Marte’, unde va petrece mai bine de o lună, iar, apoi, va face ‘cale întoarsă’ timp de 240 de zile, în plus va efectua zece zile de aclimatizare la condiţiile Terrei. (Agerpres)

Vezi si

Franța a votat pentru interzicerea țigărilor electronice de unică folosință

Parlamentul francez a votat în unanimitate pentru interzicerea țigărilor electronice de unică folosință, cunoscute pe …