Friday , June 2 2023

Einstein sau CERN? Neutrinii nu sunt mai rapizi decât lumina, susţine un cercetător

Controversa legată de descoperirea CERN, ce contrazice teoria relativităţii a lui Einstein, continuă: Un cercetător susţine că nu Einstein s-a înşelat, ci fizicienii care au interpretat datele furnizate de acceleratorul de particule de la Geneva.

Cercetătorul olandez Ronald van Elburg susţine că a descoperit explicaţia pentru rezultatele extraordinare obţinute la CERN, în urmă cu câteva săptămâni, când fizicienii au descoperit, într-un experiment denumit OPERA, că neutrinii călătoresc cu o viteză mai mare decât cea a luminii, fapt ce contrazice teoria relativităţii a lui Einstein.

Potrivit lui Einstein, nimic nu poate merge mai repede decât viteza luminii. Călătoria cu o viteză mai mare implică întoarcerea în timp, fapt care afectează cauzalitatea – evenimentele se întâmplă înainte factorului care le-a provocat, cafeaua este băută înainte de a fi făcută sau omletele se transformă în ouă.

Mulţi fizicieni cred că există o eroare în rezultatele descoperite de CERN, care demonstrează că neutrinii sunt mai rapizi cu 64 de nanosecunde decât fotonii, particulele de lumină. Ronald van Elburg, de la Universitatea Groningen, susţine că a observat ceva care le-a scăpat experţilor de la CERN: ei nu au luat în calcul mişcarea relatiă a sateliţilor GPS, folosiţi de echipă pentru sincronizarea ceasurilor din experiment.

Dr. van Elberg spune că cercetătorii de la CERN nu au observat că “ceasurile” din spaţiu se mişcă altfel decât neutrinii îngropaţi sub pământ, ceea ce ar duce la dispariţia diferenţei de 64 de nanosecunde între neutrini şi fotoni.

Până acum, nimeni nu a contestat teoria lui van Elberg, făcută publică pe 12 octombrie.

Vezi si

Ipoteza despre o scăpare a virusului SARS-CoV-2 dintr-un laborator nu ar trebui exclusă, afirmă un cercetător chinez

Posibilitatea ca virusul care declanșează boala COVID-19 să fi scăpat dintr-un laborator nu ar trebui …