Friday , April 19 2024

Efectele vindecătoare ale sunetului pentru psihicul uman

”Muzica este graiul sufletului. Ea stârnește în noi, nu instinctele, ci gândurile cele mai profunde.”  Ludwig van Beethoven

Încă din cele mai vechi timpuri, vibrațiile sau sunetele au fost utilizate în diferite scopuri.

De la sunetul mantrelor budiste, al bătăilor de tobe taiko din Japonia, până la muzica ambientală sau cea cu efect psihedelic, sunetul a fost folosit atât ca formă de conectare cu Divinitatea, cât și ca formă de relaxare sau de vindecare a anumitor traume interioare.

Sunetele de o anumită intensitate sau anumite combinații de sunete pot avea atât efecte pozitive, cât și negative, de aceea este necesar să identificăm din timp sunetele cu care suntem în concordanță din punct de vedere energetic, pentru a nu ajunge în situația de a ne face rău.

Mai exact anumite sunete ne pot cauza un sentiment de angoasă și ne pot duce în punctul de a simți stări de rău fizic (de exemplu, senzație de vomă).

Corpul uman este ca un “burete” energetic. Acesta va reacționa într-un fel sau altul la toate lucrurile la care îl expunem mai devreme sau mai târziu.

Utilizat corect, sunetul poate avea și proprietăți de vindecare.

Ne poate ajuta în ameliorarea unor stări negative, ne ajută să ne destindem, să ne amintim anumite momente plăcute din trecutul nostru, dar ne poate ajuta și în procesul vizualizării/meditației.

Zece minute în care stați întins pe spate cu membrele depărtate și în care ascultați muzică ambientală sunt foarte benefice pentru organism și pentru obținerea unei stări de calm.

Veți observa în timp cu ce tip de sunete rezonați, în funcție starea pe care v-o dau melodiile pe care le ascultați.

Când ascultați muzică ambientală, asigurați-vă că nu aveți factori perturbatori în jur sau elemente care vă pot distrage atenția.

Acest tip de muzică vă poate induce o stare de hipnoză dacă aveți o susceptibilitate ridicată.

Din acest motiv este indicat să puneți pe modul silențios telefonul când o ascultați, pentru a nu fi întrerupt în timpul relaxării. Este de preferat să utilizați căști pentru a auzi sunetele joase și înalte.

Muzica pe care o ascultăm ne influențează în mod inevitabil.

Dacă reușiți să identificați aceste sunete și felul în care se combină acestea, nivelul dumneavoastră de concentrare este foarte bun.

Dacă sunteți o persoană care are stări de tristețe des sau care are tendințe depresive, evitați muzica cu tonalități joase, melancolice sau care are o încărcătură emoțională puternică în versuri.

Muzica este cel mai bun medicament dacă este administrat corect și la momentul potrivit. (Raluca NICOLAE)

Vezi si

Femeile dorm mai puțin și mai prost decât bărbații. Cercetătorii cred că au descoperit de ce

Femeile dorm mai puțin și mai prost decât bărbații. Cercetătorii spun că ceasul biologic al …