Sunday , February 5 2023

DOVADA că pe Marte ar fi putut exista VIAŢĂ

sol Marte

Misiunea de pe Marte a Roverului Curiosity aduce informaţii neştiute până acum despre Planeta Roşie şi dovezi ale existenţei vieţii şi pe alte planete din Univers, în afară de Pământ.

Roverul Curiosity a fotografiat solul de pe fundul unui crater descoperit pe Marte şi care are o vechime de peste 3,7 miliarde de ani. Imaginile şi structura chimică au fost analizate de cercetători, care au indicat că urmele de sol similar cu cel de pe Terra sugerează că aici ar fi putut exista forme primitive de viaţă.

Concret, compoziţia solului fotografiat de Curiosity arată că în trecut Marte avea o climă mai caldă şi mai umedă, ceea ce ar fi putut favoriza existenţa unor forme de viaţă. Potrivit specialiştilor, solul analizat este similar cu cel din Deşertul Atacama din Chile sau din Văile Aride din Antarctica.

Mai exact, solul conţine olivin şi fosfor, atribut specific activităţii microbiene. Deşi descoperirea nu este o dovadă clară şi directă a existenţei vieţii pe Marte, este, totuşi, un indiciu clar că în trecut această planetă avea o climă care o făcea să fie locuibilă.

 

Vezi si

Dr. Cobuz: Relația sănătate – boală

Starea de bine, așa cum o definește Organizația Mondială a Sănătății nu este condiționată doar …