Sunday , November 27 2022

Doua medicamente experimentale pentru Alzheimer s-a dovedit ca pot intarzia tot procesul de imbatranire

In cadrul unui studiu recent, au fost testate doua medicamente experimentale pentru Alzheimer, iar oamenii de stiinta americani au avut surpriza de a constata nu doar ca acestea au efectul scontat la nivelul creierului, ci ca intarzie intreg procesul imbatranirii.

Numite deocamdata CMS121 si J147, cele doua medicamente au fost testate pe soareci, in laboratoarele Institutului Salk din San Diego. Ambele au avut ca rezultat imbunatatirea memoriei si incetinirea deterioararii celulelor cerebrale, arata Science Daily.

Insa, in cazul soarecilor batrani, dar sanatosi, care nu sufereau de Alzheimer, cele doua medicamente au intarziat intregul proces al imbatranirii.

Conform unui raport publicat in jurnalul eLife, cele doua medicamente ar putea fi folosite pe viitor nu numai in cazul Alzheimerului, ci si ca pilule anti-aging (anti-imbatranire), a explicat dr. Pamela Maher, din cadrul institutului mentionat.

Medicamentele CMS121 si J147 au fost derivate dintr-o serie de plante cu proprietati medicinale si nu e primul studiu la care acestea sunt supuse. Cercetarea de fata vine ca o validare a proprietatilor lor cand vine vorba de acest tip de dementa. Cat despre proprietatile lor anti-imbatranire, acestea reprezinta o noutate.

ziare.com

Vezi si

Diabetul zaharat și somnul

Somnul reprezintă aproximativ 30% din viața unei persoane. Durata medie de somn pentru o persoană …