Monday , October 3 2022

Dietă de detoxifiere de patru zile: legume, nuci, iaurt şi patru litri de lichide pe zi

Statisticile arată că în perioada sărbătorilor de Paşti, românii se îngraşă cu circa 3 kilograme, din cauza consumului de carne de miel; specialiştii recomandă o dietă de detoxifiere de patru zile, bogată în legume, nuci, iaurt, şi consumul a patru litri de lichide pe zi.

Potrivit unui comunicat, statisticile arată că, în perioada sărbătorilor de Paşti, românii se îngraşă cu, în medie, 3 kilograme. Carnea de miel este una grea, iar farmecul sărbătorilor româneşti de Paşti constă tocmai în mesele îmbelşugate împreună cu familia şi prietenii, pline de cozonac, pască, drob, friptură şi borş de miel, vin, salată boeuf şi ouă.
Deşi sărbătorile pascale durează trei zile, consecinţele exceselor alimentare din această perioadă se pot vedea câteva luni bune.
Astfel, antrenoarea de fitness Cori Grămescu recomandă o dietă de detoxifiere de patru zile.
“Veţi slăbi garantat până la 3 kilograme şi vă veţi simţi, cu siguranţă, mai uşori şi mai sănătoşi. Ce faceţi cu resturile de drob, friptură de miel, ouă, borş de miel, cozonac şi pască? Daţi-le de pomană unor familii nevoiaşe”, spune aceasta.
Dieta de detoxifiere recomandată de antrenoare este bazată pe legume de sezon, nuci şi lactate naturale şi patru litri de lichide pe zi.
“Pe durata celor patru zile de detoxifiere, eliminaţi complet cafeaua, alcoolul şi, ideal, renunţaţi la tutun! Lichidele recomandate sunt apă plată, ceai de urzici, ceai detoxifiant, suc din grâu verde şi suc de sfeclă roşie. Antrenamentele sunt obligatorii, zilnic, câte o oră: o zi cardio, Taebo Technique sau Essential Fitness şi o zi programe de tonifiere, cu greutăţi libere şi benzi elastice şi exerciţii bazate pe principiile antrenamentului metabolic, cum ar fi Upper Body Tone, Flex Fitness, Fitness Evolution sau 3D Fitness. Exerciţiile fizice sunt menite să îmbunătăţească tonusul muscular şi să reducă stratul adipos. Exerciţiile cardio sunt bune pentru eliminarea grăsimii de pe corp, exerciţiile de rezistenţă şi forţă pentru creşterea masei musculare şi exerciţiile de izometrie şi pliometrie, pentru a obţine cele mai rapide rezultate”, spune aceasta.
Mic dejun: salată dintr-o jumătate de avocado, o roşie, un ardei gras şi salată verde creaţă, din belşug. Adăugaţi o lingură de ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie
Gustarea 1: Un iaurt natural, cu maximum 2% grăsime
Prânz: un bol cu supă crudă de roşii (roşii, tulpini de ţelină, ardei roşu, apă) şi o salată energizantă cu germeni de lucernă (salată verde mix, ardei verde, seminţe de dovleac crude, roşii cherry, o lingură de ulei de măsline, zeamă de lămâie). Germenii de lucernă se găsesc în plafare şi în magazinele de produse naturiste.
Gustarea 2: 30 grame migdale/ caju/ nuci crude
Cină: quinoa de primăvară (2 linguri de quinoa fiartă, 2 roşii tăiate cuburi, un ardei gras tăiat cuburi, 2 legături de pătrunjel verde tocat mărunt, zeamă de lămâie). Se amestecă legumele, se decorează cu câteva frunze de pătrunjel verde, o felie de lămâie sau lămâie verde. Conţinutul se stropeşte cu puţin ulei de măsline extra virgin.

Vezi si

Depresia și diabetul zaharat

Asocierea sindromului depresiv la o boală cronică cum este diabetul are implicații clinice și socio-profesionale …