Friday , March 29 2024

Antibioticele devin inutile din cauza consumului de carne si lapte

In premiera, Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca trei categorii importante de antibiotice folosite masiv in fermele de animale nu mai au efectul scontat la oameni. Printre ele, penicilina si streptomicina. Adica antibiotice de uz uman, clasate de OMS drept tot mai putin eficiente.

Comisarul european Dacian Ciolos vorbeste despre masuri urgente.

In general, in fermele care trimit carne si lapte pe piata animalele sunt crescute in conditii de aglomerare extrema, ceea ce favorizeaza transmiterea bacteriilor. Pentru a trata aceste infectii, e nevoie de tot mai multe medicamente. In ultimii zece ani, uzul antibioticelor a crescut de zece ori.

Puiul primeste preventiv cele mai multe medicamente. Curcanul, cele mai putine.

Iata traseul: sunt injectate pasarea, porcul sau vita bolnave. Sau, desi sanatoase, sunt hranite cu vitamine mixate cu antibiotice, ca sa creasca rapid. Din carne si lapte, organismul uman preia constant cantitati mici, la care, in timp, dezvolta gene de rezistenta si nu mai reactioneaza. Descoperim fenomenul abia cand medicul ne administreaza direct acelasi ser, cu eficienta zero.

La noi, doar in putinele ferme de lapte bio animalul tratat e tinut temporar pe “linie moarta”. Aici se fac teste pana ce nivelul de medicament este 0.

Alarma data de OMS produce deja efecte. Suedia, Norvegia si Danemarca au introdus un control strict al medicatiei in ferme.

Producatorii bio sunt insa frustrati ca romanul nu poate afla, citind eticheta, ce produs are “medicamente incluse”. Mai ales ca si alte medicamente pot afecta sanatatea umana.

Peste o saptamana, Parlamentul European voteaza o noua lege de etichetare alimentara, care implica si formula ANIMAL TRATAT/NETRATAT CU ANTIBIOTIC. (sursa: stirileprotv.ro)

Vezi si

O companie din China vrea să producă o mașină zburătoare cu ajutorul unei tehnologii europene

O companie din China va încerca să producă o mașină zburătoare cu ajutorul unei tehnologii …