Tuesday , May 11 2021

Despre postură și cum influențează ea corpul și psihicul

 “Sănătatea este o convenţie între tine şi corpul tău”.   Terri Guillemets

Epoca modernă, deși ne oferă multe avantaje în privința traiului, față de trecut, vine și cu anumite dezavantaje care își fac simțită prezența pentru multe persoane.

Deși facilitățile și serviciile specifice acestei epoci au devenit din ce în ce mai diversificate și “în ton” cu ultimele tehnologii și inovații ale industriilor și ale comerțului, nu putem nega faptul că și provocările au devenit din ce în ce mai mari și responsabilitățile s-au înmulțit.

Obligativitatea de a urma o anumită structură organizatorică, deși este benefică în privința disciplinei pe care o presupune, poate avea și părți negative care pot afecta individul pe termen lung.

Unul dintre cele mai semnificative dezavantaje este impactul negativ al unei poziții corporale incorecte la birou.

Tendința naturală și firească este să adoptăm o poziție corporală care să ne ofere confort și relaxare. Acest lucru nu este întotdeauna  posibil.

O poziție corporală corectă nu este benefică doar pentru sănătatea coloanei vertebrale, ci și pentru sănătatea noastră mentală.

Dacă avem tendința de a sta aplecați, cu privirea în pământ, vom observa în timp că vor apărea stări de disconfort psihic și de tristețe.

Privirea îndreptată des către pământ este specifică persoanelor care nu au încredere în sine sau care au o viziune negativă asupra vieții.

În general este bine să evitați privirea îndreptată spre sol pe cât posibil.

Pentru a preveni boli precum scolioza este indicat să apelăm la kinetoterapie sau yumeiho (masajul terapeutic japonez) ce au ca scop tratarea durerilor musculare și repararea problemelor cauzate de o postură incorectă.

În același timp, masajul este indicat pentru tulburările cauzate de oboseala cronică, anxietate și insomnii etc.

Dacă corpul nostru se află în dezechilibru, acest lucru va fi resimțit și la nivel mental.

Pot apărea în timp probleme cauzate de stres și disconfort la nivel mental și stări de depresie cauzate de problemele la nivel fizic.

De aceea este necesar să ne axăm atât pe sănătatea mentală, cât și pe cea fizică (musculară, osoasă). (Raluca NICOLAE)

Vezi si

Consumul regulat de ciuperci previne cancerul. 18 g pe zi sunt suficiente

Un nou studiu a arătat că ciupercile din alimentație scad riscul de cancer. Cercetarea, în …