Saturday , December 2 2023

Descoperire uimitoare în spațiu. Teoria Big Bang, anulată! S-a inselat Einstein?

galaxie

Astronomii au facut o descoperire neobisnuita, ei gasind cea mai mare structura din intregul Univers, ce contrazice teoria Big Bang, care explica aparitia acestuia.

Imensa structura contesta si principiul cosmologic al lui Einstein, care arata ca nu ar trebui sa existe structuri mai mari de 1,2 miliarde de ani-lumina, scrie ziare.com, citând Daily Galaxy.

Astronomii au descoperit un grup masiv de quasari (LQG) care se intinde pe o distanta de aproximativ 4 miliarde de ani-lumina.

“Desi este dificil de inteles amploarea acestui grup masiv de quasari, putem spune foarte clar ca acesta este cea mai mare structura vazuta vreodata in intregul Univers. Acest lucru este extrem de interesant si nu in ultimul rand, deoarece este in contradictie cu intelegerea noastra actuala a Universului.

Chiar si calatorind cu viteza luminii, ar fi nevoie de 4 miliarde de ani-lumina sa strabatem acest grup de quasari. Acest lucru este important, nu doar prin prisma dimensiunii sale, ci pentru ca el contesta pricipiul cosmologic, care a fost acceptat pe scara larga de la Einstein incoace”, a spus dr. Roger Clowes, de la Universitatea Central Lancashire din Marea Britanie, cel care a condus echipa de astronomi.

Vezi si

Femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura vaccinul HPV cu reducere de 50%

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că, începând de vineri, femeile cu vârsta între 19 şi …