Friday , October 22 2021

DESCOPERIRE REVOLUTIONARA: Britanicii au produs benzina din aerul pe care il respiram

Benzina nu va cădea foarte curând din cer, însă câțiva oameni de știință britanici susțin că au reușit ceva la fel de uimitor: au produs benzină din aerul pe care îl respirăm.

Micuța companie britanică Air Fuel Synthesis din orașul Stockton-on-Tees a dezvoltat o tehnică prin care benzina este produsă din aerul pe care îl respirăm, scrie independent.co.uk.

Descoperirea promite atât să rezolva criza energetică cu care omenirea e pe cale să se confrunte, cât și să atenueze fenomenul de încălzire globală, prin eliminarea dioxiduluid e carbon din atmosferă.
Air Fuel Synthesis a creat o rafinărie revoluționară care produce benzină cu ajutorul dioxidului de carbon și al vaporilor de apă. Până acum au fost produși doar cinci litri de benzină, însă britanici spun că în următorii doi ani vor construi o rafinărie la scară comercială care va fi capabilă să producă o tonă de benzină pe zi.

De asemenea, Air Fuel Synthesis crea să creeze un tip de combustibil pentru avioane care va polua mai puțin atmosfera.

Revoluționara rafinărie se află încă în faza de test, astfel că are nevoie să consume energie electrică din rețeaua britanică națională pentru a produce benzina. Reprezentanții companiei spun însă că în viitor vor fi folosite surse de energie regenerabilă, precum generatoarele eoliene.

“Luăm dioxidul de carbon din aer și hidrogenul din apă și transformăm aceste elemente în benzină”, a declarat directorul companiei, Peter Harrison.

Vezi si

Ce se întâmplă cu corpul atunci când mâncăm în fața unui ecran

O masă devorată în fața televizorului, a computerului, a tabletei, pe chat sau pe smartphone, …