Saturday , April 20 2024

Descoperire remarcabila in legatura cu painea alba

paine alba

Consumul de paine alba favorizeaza cresterea numarului de bacterii benefice pentru stomac, este concluzia unui studiu al oamenilor de stiinta spanioli.

Painea alba nu este atat de rea pentru sanatate pe cat se crede, informeaza Medisite.fr.

O cercetare a specialistilor de la Universitatea din Oviedo, Spania, arata ca acest aliment ajuta la cresterea productiei de bacterii “bune” din stomac. Atunci cand aceste bacterii sunt in numar mic, suntem mai expusi bolilor digestive.

Specialistii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au studiat rolul polifenolilor (antioxidanti) din mai multe alimente.

In cadrul studiului au fost monitorizati 38 de adulti sanatosi, carora le-au fost analizate obiceiurile alimentare.

S-a observat ca urmele fine de grane din painea alba (precum si din orezul alb) au marit productia de Lactobacillus, un grup de bacterii cu actiune benefica si protectoare asupra stomacului.

S-a constatat si un efect contrar dupa un consum mare de citrice sau de pectine (fibre aflate mai ales in coaja merelor).

Vezi si

Femeile singure mănâncă mai mult și mai prost. Cum le îndeamnă creierul spre alegeri nesănătoase

Un studiu recent realizat de UCLA Health din Los Angeles a scos la iveală o …