Tuesday , April 16 2024

De ce tanjim dupa mâncare nesănătoasă atunci când suntem obosiți

junk food

Orele de somn dictează, se pare, ceea ce corpul vrea să aibă drept „combustibil“, adică fie alimente benefice, fie unele nesănătoase, scriu jurnaliștii adevarul.ro, care citează un studiu apărut în presa internațională.

Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au prezentat recent rezultatele unui studiu care are în vedere legătura dintre efectele privării de somn şi nevoia oamenilor de a consuma alimente bogate caloric. Participanţilor li s-au alocat ore diferite de odihnă, de la 8 la 4 ore pe noapte, iar apoi au fost rugaţi să miroasă alimente bogate caloric. Aceştia au dormit în ambele lungimi de ore de somn, separate de o săptămână de odihnă normală. În a doua zi după ce au dormit fie 8, fie 4 ore, au mirosit alimentele bogate caloric. Apoi au fost rugaţi să miroasă altceva decât alimentele, cum ar fi brazi.

Cercetătorii au descoperit că participanţii la studiu care au dormit mai puţin aveau „abilităţi îmbunătăţite în mod specific“ în ceea ce priveşte mirosul, comparativ cu ceilalţi. Experimentul sprijină asociere dintre privarea de somn pe termen lung şi o alimentaţie excesivă legată de luarea în greutate. Aşa că dacă vrei să nu mai mănânci atât de multă ciocolată zilnic, o oră de somn în plus îţi face bine.

Vezi si

Țigările electronice, asociate cu un risc mai mare de insuficiență cardiacă

Țigările electronice pot crește riscul de a dezvolta insuficiență cardiacă, arată un nou studiu. Vapingul …