Monday , December 4 2023

De ce nu recomanda medicii laptele degresat

lapte

Odată cu creșterea obezității, a diabetului si a bolilor cardiovasculare din ultimele decenii, lactatele cu un conținut scăzut de grăsimi au câștigat teren ca o variantă mai sănătoasă de produse. Cu toate au un conținut scăzut de grăsime, acest tip de lactate nu sunt cea mai sănătoasă alegere atunci când vine vorba de lapte și iată și de ce!

Grăsimile sunt considerate în mod normal vinovate pentru multiple afecțiuni, însă aceasta este o preconcepție pe care o avem. Grăsimile lactate au un conținut ridicat de acid oleic, compus care prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, precum și un tip de grasime numit acid linoleic conjugat (CLA), care stimulează, de fapt, pierderea în greutate.

Un studiu recent de la Harvard condus de cercetătorul și pediatrul David Ludwig arată că laptele și produsele lactate cu un conținut scăzut de grăsimi nu fac deloc bine pentru sănătate, deoarece aceste conțin îndulcitori, în timp ce laptele crud, organic oferă mai multe beneficii pentru sănătate.

Pe de altă parte, există dovezi care confirmă legătura dintre băuturile îndulcite cu zahăr și obezitate, diabet și multe altele. Pentru a sensibiliza populația împotriva efectelor nocive ale indulcitori artificiali asupra sănătății, mai multe organizatii, inclusiv Departamentul Agriculturii din SUA și Academia Americană de Pediatrie recomandă cu fermitate lupta împotriva consumului de băuturi dulci. Cu toate acestea, aceleași organizații încă promovează puternic băuturile cu un conținut caloric scăzut – cum ar fi cele de lapte degresat, a cărui consum recomandat este de 3 căni pe zi. „Această recomandare de a bea trei căni de lapte pe zi – este probabil sfatul cel mai raspândit oferit publicului american cu privire la dieta în ultima jumătate de secol. Ca urmare, americanii consumă miliarde de litri de lapte pe an, probabil în ipoteza că oasele lor s-ar prăbuși fără el”, afirmă David Ludwig.

Sursa: elli.ro

 

 

Vezi si

Femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura vaccinul HPV cu reducere de 50%

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că, începând de vineri, femeile cu vârsta între 19 şi …