Thursday , May 6 2021

De ce este grupa de sânge zero cu până la 30% mai protejată de infectarea cu SARS-CoV-2

Dacă ai grupa sanguină zero eşti mai protejat de noul coronavirus, arată un studiu al Universităţii din Nantes. Oamenii de ştiinţă din Franţa au strâns date din întreaga lume, din peste 40 de studii, ca să ajungă la această concluzie.

grupa sange coronavirus

Legăturile dintre grupa de sânge au fost studiate încă de la începutul pandemiei. Anul trecut, un studiu din China spunea că riscul este redus cu 33% în cazul celor cu grupa zero de sânge. Studiul din Franţa are rezultate mai moderate, dar veştile tot sunt bune, riscurile pentru grupa zero se sânge sunt diminuate între 10 şi 30 la sută. Şi este scăzut, de asemenea, şi riscul de a face forme grave ale bolii, relatează Aleph News.

Oamenii de ştiinţă spun că particulele virale preiau de la cel care le poartă antigenele din tractul respirator. Iar transmiterea virusului funcţionează la fel ca transfuziile de sânge.

Cei care au grupa zero de sânge pot primi transfuzii doar de la cei care au aceeaşi grupă. La fel şi în cazul virusului, dacă ajung la ei particule virale care au antigenul A sau B le vor respinge.

Virusologul francez Anne Goffard a explicat că anticorpii naturali ai celor care au grupa 0 de sânge nu îi dau voie proteinei spike să recunoască celulele pulmonare şi să le infecteze.

O altă explicaţie este faptul că purtătorii grupei zero de sânge au un risc mai mic de a face tromboze. Or, aşa cum ştim, trombozele la nivelul vaselor de sânge din plâmâni sau alte organe sunt una dintre principalele cauze ale agravării bolii sau chiar a decesului.

Vezi si

Viermii de făină, aprobați ca aliment în UE. Europenii pot mânca burgeri, paste, biscuiți, smoothie cu viermi galbeni

Comisia Europeană a anunțat că utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment a fost …