Saturday , April 13 2024

De ce 8 pahare de apă pe zi nu ne ajută să ne hidratăm? Alegeţi apa din alimente!

Contrar credinţei populare, nu suntem 75 – 80% constituiţi din apă. Aşa am fost doar la naştere, atunci când am părăsit pentru totdeauna uterul mamei. La vârsta adultă, corpul nostru conţine doar 50% apă.
Oamenii de ştiinţă ne explică fenomenul: pe măsură ce trec anii, o serie de factori interni şi externi atacă celulele organismului, slăbindu-le abilitatea de a păstra apa. Iată de ce, către 30 de ani, pielea noastră devine mai uscată, nu mai dormim bine, digestia e îngreunată şi resursele de enerie scad dramatic.

Oamenii de ştiinţă ne avertizează că apa plată băută în cantităţi uriaşe zilnic nu ne ajută să ne hidratăm corect. Degeaba bem 8 pahare de apă pe zi, dacă apa se depoziteaza interstiţial. Sfatul specialiştilor este să ne asigurăm aportul zilnic de lichid în special din fructe şi legume. Acestea sunt surse de apă de calitate, ale cărei molecule penetrează celulele cu mai multă uşurinţă, ajungând intracelular şi nu epuizându-se interstiţial. Iată de ce specialiştii ne sfătuiesc să “mâncăm” apa si nu să o bem.

Vezi si

Țigările electronice, asociate cu un risc mai mare de insuficiență cardiacă

Țigările electronice pot crește riscul de a dezvolta insuficiență cardiacă, arată un nou studiu. Vapingul …