Wednesday , October 5 2022

Cum trebuie sa bem apa ca sa ne hidratam corect

Deshidratarea poate provoca oboseala si anumite probleme de sanatate grave, iar potrivit unui studiu din 2018 publicat in revista “Frontiers in Physiology” chiar si o deshidratare usoara poate afecta dispozitia sau capacitatea de concentrare a unei persoane.

Apa este ieftina si sanatoasa, iar consumul ei reprezinta un mod eficient de hidratare pentru majoritatea oamenilor, indiferent de genul sau varsta lor.

Medicii recomanda femeilor adulte si barbatilor sa bea cel putin doi litri de apa pe zi, acesta nu mai este un secret pentru nimeni. Cu toate acestea, ingerarea unor cantitati mari dimineata, la pranz si seara nu este cea mai buna sau cea mai eficienta metoda de a pastra organismul uman hidtratat.

“Daca beti apa si peste doua ore productia de urina este foarte mare, iar urina este aproape transparenta, inseamna ca aceasta nu a fost asimilata corect de organism”, spune David Nieman, profesor de sanatate publica si directorul Laboratorului de Performanta Umana la campusul de cercetare din Carolina de Nord.

Nieman spune ca apa obisnuita are tendinta de a aluneca pur si simplu prin sistemul digestiv atunci cand nu este insotita de alimente sau alti nutrienti. Acest lucru este valabil mai ales cand oamenii beau cantitati mari pe stomacul gol: “Nu exista niciun avantaj al acestui tip de consum”, spune el.

Continuarea AICI

Vezi si

Depresia și diabetul zaharat

Asocierea sindromului depresiv la o boală cronică cum este diabetul are implicații clinice și socio-profesionale …