Saturday , December 3 2022

Cum sa te lasi de fumat in 15 minute

fumat

Oamenii de ştiinţă de la Medical University of South Carolina au folosit stimularea magnetică a neuronilor din creierele unor fumători pentru a tăia temporar dorinţa de a fuma.

Procedura poartă numele de simulare magnetică transcraniană şi este deja utilizată în tratarea depresiei şi prescrisă ca tratament pentru adulţii care suferă de ADND, sau pentru cei care nu se pot opri din spus minciuni.

În experiment, 16 fumători au urmat fie o şedinţă de 15 minute de simulare magnetică transcraniană cu frecvenţă înaltă (în care nişte bobine aşezate pe fruntea subiectului trimit pulsuri magnetice în cortexul prefrontal), fie 15 minute în care li se administra un tratament placebo. Toţi participanţii au fost rugaţi să nu fumeze cu 2 ore înainte de experiment.

Chiar dacă stimularea magnetică nu este dureroasă, ea necesită anesteziere. Înainte de tratament, cercetătorii le-au arătat fumătorilor atât imagini neutre (peisaje montane), cât şi imagini care ar fi trebuit să îi facă să tânjească după nicotină (precum cele ce surprindeau oameni care îşi aprindeau o ţigară). Apoi, subiecţii au fost pusi să mărturisească ce părere aveau despre afirmaţii precum “Aş face orice pentru o ţigară acum” sau “Voi fuma cât de curând voi putea”.

După stimularea magnetică, participanţii au văzut imagini similare şi au fost rugaţi să declare iar cât de poftă le este de fumat.

Citeşte mai mult pe descopera.ro.

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …