Monday , December 5 2022

Cum procedezi daca te-a muscat o capusa

A venit vara si vrei sa mergi in parc, sa stai pe iarba si sa te relaxezi. Acolo te paste insa un risc, si anume capusa, care odata prinsa de pielea ta iti poate transmite boli dintre cele mai periculoase.

Daca ai ajuns acasa si, la un moment dat o vezi pe piele, ar trebui sa stii ca daca este foarte mica, precum o samanta de mac, inseamna ca nu a stat infipta in corpul tau foarte mult timp si nu a apucat sa-ti poata transmite bacteria Lyme, afirma dr. Durland Fish, profesor la Universitatea Yale, pentru Woman’s DAy.

Ata nu inseamna ca nu trebuie indepartata; cu cat sta mai mult pe piele (de la 48 de ore in sus) creste si riscul de transmitere a aceastei bacterii.

Cum procedezi pentru a o indeparta? In primul rand, trebuie sa folosesti o penseta si sa o apuci de cap, cat mai aproape de gura. Trage de capusa repede si ferm, curatand zona cu alcool. Pune capusa intr-un borcan etans cu alcool si, in cazul in care dezvolti o iritatie acolo unde ai gasit-o pe piele, mergi la doctor pentru a vedea daca nu cumva ai contactat boala Lyme si ai nevoie de antibiotice.

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …