Wednesday , February 1 2023

Cum ne influențează spațiul în care trăim

“Locuinţa trebuie să exprime omul.” George Călinescu

Dacă spațiul în care locuiți este perceput ca un sanctuar în care vă găsiți liniștea după o zi aglomerată, atunci acesta și-a îndeplinit rolul.
Locuința în care trăim este una dintre cele mai bune reprezentări ale individualității noastre.

Este locul în care ne putem juca din punct de vedere artistic și stilistic, pentru a crea o imagine care să ne reprezinte personalitatea, hobby-urile și lucrurile care ne creează plăcere în general.
Putem experimenta cu culori, decorațiuni, accesorii etc. Important este ca rezultatul final să ne satisfacă vizual și să ne creeze o stare de bucurie și relaxare.
Fie că apelăm la ajutorul unui duhovnic să purifice spațiul sau faceți acest lucru individual (prin arderea de tamâie, cu aghiasmă sau prin arderea de salvie), înainte de a face acest lucru este necesar să ne asigurăm că ne-am eliberat de energia reziduală din ziua respectivă (mai exact să nu ne lăsăm “inundați” de gânduri negative legate de problemele personale de la serviciu sau de acasă.
Locuința în care trăim, ca orice lucru material, ne acumulează energia, de aceea este indicat ca la o anumită perioadă de timp (care ne priește) să purificam spațiul respectiv.
De asemenea, este util ca la o anumită perioadă de timp să schimbăm poziționarea obiectelor din camere sau să le schimbăm cu unele noi cu cromatică diferită.
Dacă sunteți în pană de idei sau nu sunteți încă familiarizat cu ce anume vă place cu adevărat, puteți opta pentru accesarea unor site-uri precum Pinterest sau site-uri de profil, concepute exclusiv pentru amenajări interioare/decor/stiluri de mobilier sau puteți consulta reviste sau site-uri de lifestyle.
Indiferent dacă sunteți sau nu genul de persoană care obține satisfacție din cantitatea sau calitatea obiectelor pe care le deține, este ideal ca acestea să reprezinte cine sunteți cu adevărat, să reprezinte o extensie materializată a eului dumneavoastră.
Spre exemplu, în anotimpul rece puteți opta pentru culori calde, vibrante (pături, perne decorative, tablouri/postere, lumânări parfumate în culori vii etc), dar și în restul anului puteți opta pentru culori tari care vă dau o stare de energie.
Experimentați, jucați-vă până când locuința dumneavoastră vă satisface expectanțele și nevoia de relaxare în ambientul acesteia.
Locuința dumneavoastră trebuie să reprezinte atât un spațiu de recreere/odihnă, un loc în care petreceți timp cu familia, prietenii, cât și, mai ales, un spațiu care să vă stimuleze creativitatea și orientarea către introspecție. (Raluca Nicolae)

Vezi si

Ce conține muștarul vândut în magazinele din România. 88% dintre sortimente au aditivi alimentari

InfoCons a realizat un studiu pe baza produselor tip muștar care se regăsesc pe piața …