Cum ne ferim de vampirii energetici (persoanele toxice/negative)

reportersite
30 noiembrie 2020, 17:51

„Nimeni nu te poate face să te simți inferior fără consimțământul tău” (Eleanor Roosevelt)

Vampirii energetici sau așa numitele persoane toxice pot avea un efect distructiv asupra noastră ca indivizi și asupra calității vieții în general.

Este necesar să identificăm din timp persoanele din anturajul nostru care se încadrează în această categorie.

Dacă sunteți o persoană susceptibilă la atitudinea celor din jur (vă lăsați influențat/ă de ce transmit cei din jur sau de energia acestora) este cu atât mai important să fiți atent la tipologia de oameni care vă înconjoară deoarece un individ susceptibil este mult mai vulnerabil decât un om care are încredere în sine și care știe cum să pună piciorul în prag.

Cauzele pentru care un individ devine vampir energetic sunt multiple.

Poate avea legătură cu suma frustrărilor pe care un om le-a acumulat pe parcursul unei perioade de timp, care nu au fost procesate, acea persoană ajungând să se descarce în mod constant pe cei din jur din această cauză.

O altă cauză poate fi o natură malevolentă a individului. După cum bine știm există persoane care au o plăcere în a face rău altor persoane (aspect ce ține de patologie).

Dacă aveți de-a face în viața dumneavoastră cu astfel de persoane luați măsuri urgent și îndepărtați-vă de aceste tipuri de indivizi (aceste persoane necesită ajutor psihiatric).

La polul opus al spectrului sunt cei care își duc existența victimizându-se constant, blamând pe cei din jur pentru problemele acestora, fiind veșnic nemulțumiți.
O categorie de vampiri energetici sunt cei care au o atitudine narcisistă, bazată pe a judeca pe cei din jur pe care îi consideră inferiori fata de propria persoana.

Poate cea mai perversă categorie de vampiri energetici sunt cei care simt invidie față de cei din jur. Ei se vor preface interesați de binele dumneavoastră pentru a putea obține anumite favoruri materiale sau de alta natură.

O copilărie bazată pe abuzuri psihice sau fizice poate de asemenea determina un individ să devină vampir emoțional.

Indiferent cu ce tip de vampir energetic aveți de a face, nu subestimați impactul pe care aceștia îl pot avea în viața dumneavoastră.

Pentru a vă proteja de aceste tipuri de indivizi este important să nu le permiteți să vă influențeze în nici un fel.

Stabiliți limite când comunicați cu acestea sau rupeți orice fel de contact cu aceste persoane (fiți asertivi cu acești indivizi, nu lăsați garda jos și nu le permiteți să se folosească de vulnerabilitatea dumneavoastră. Rămâneți ferm pe poziție.

Este indicat să alegeți o abordare diplomată, nu intrați în discuții contradictorii cu aceștia deoarece nu veți face decât să deveniți secătuit de energie în urma acestora (invocați nevoia îndeplinirii altor sarcini sau spuneți pur și simplu că sunteți ocupat în acel moment).
Nu încercați să le schimbați atitudinea dumneavoastră personal dacă nu cunoașteți istoricul de viață al acestora sau cauzele pentru care ei sunt în felul acesta (trăsături de personalitate, genetice sau elemente care țin de patologie). Este posibil să intrați într-un cerc vicios din care veți ieși foarte greu, în sensul că veți intra în niște discuții interminabile sau vor apărea situații repetitive care vă vor influența în mod negativ.

Protejați-vă psihicul și sufletul și nu lăsați nici o persoană să vă fure din bucuria momentelor frumoase pe care doriți să le trăiți. De dumneavoastră depinde să fiți asertiv și să nu vă lăsați influențat. Și cel mai important aspect, nu permiteți nimănui să vă dezechilibreze din punct de vedere energetic. (Raluca NICOLAE)