Thursday , February 9 2023

Cum iti afecteaza emoţiile negative sanatatea

durere

Dacă nu știai până acum, află că emoțiile negative se manifestă printr-un disconfort fizic. Corpul nostru răspunde la suferință și la stres prin probleme de respirație și chiar dureri de inimă. Află care este legătura dintre problemele de sănătate și trăirile interioare.

Legătura puternică dintre starea emoțională și sănătate nu mai este un secret. Sentimentele bune au putere de vindecare, spun cercetătorii, care au studiat fiecare boală, de la răceală la HIV, și au observat că o persoană cu liniște interioară are puterea de a-și întări sistemul imunitar.

Când vine vorba de sănătatea ta, sunt patru lucruri care țin de tine: decizia de a nu fuma, angajamentul de a face constant exerciții fizice, calitatea dietei și nivelul de optimism, spun specialiștii.

Chiar dacă nu este cunoscut, încă, modul în care funcționează acest mecanism, oamenii de știință dau asigurări că sentimentele negative, precum stresul, tristețea și grija pot provoca o creșete a nivelului de cortizol, care îți afectează sistemul imunitar. Există, însă, câteva trucuri care te vor ajută să rămâi optimistă și sănătoasă.

Continuarea pe Unica.ro.

 

Vezi si

Dr. Cobuz: Relația sănătate – boală

Starea de bine, așa cum o definește Organizația Mondială a Sănătății nu este condiționată doar …