Saturday , April 20 2024

Cum i-au prelungit viata halucinogenele unei femei cu cancer in stadiu terminal

Americanca Pam Saduka a aflat la vârsta de 55 de ani că va muri. Femeia a mers la medic, iar dignosticul a fost cancer în metastază. I s-au dat între 4 luni și maxim 14 luni de trăit.

Inițial , femeia a încercat să încetinească înaintarea bolii, alergând câte zece kilometri pe zi. Când s-a apropiat însă de termenul limită, la sfârșitul celor 14 luni, a intrat în panică.

“Când treci de termenul limită, nu-ți mai faci planuri nici măcar pentru a doua zi. Nu faci altceva decât să te întrebi când se va întâmpla”, a povestit soțul femeii.

Cu toate acestea, pacienta a acceptat să participe la un experiment, pe parcursul căruia i-au fost administrate substanțe halucinogene și i-a uimit pe toți cei din juriul ei, pentru că a reușit să facă față bolii timp de patru ani.

Experimetul a fost condus de Charles Grob un psihiatru de la Centrul Medical Harbor-U,C.L.A., care a administrat pacinenților psilocybin, un component activ obținut din ciuperci halucinogene. Studiile pe această temă nu s-au încheiat încă, dar specialiștii atrag atenția asupra faptului că nu trebuie să se cadă în cealaltă extremă și să se piardă controlul asupra utilizării acestor substanțe, care practic sunt droguri.

Anul trecut,un studiu publicat în jurnalul Investigational New Drugs arată că oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că Ecstasy ar putea fi folosit pentru tratarea leucemiei.

Vezi si

Femeile singure mănâncă mai mult și mai prost. Cum le îndeamnă creierul spre alegeri nesănătoase

Un studiu recent realizat de UCLA Health din Los Angeles a scos la iveală o …