Wednesday , February 1 2023

Cum a ajuns frigiderul, cel mai periculos loc al casei tale!

Considerat a fi un depozit de alimente, frigiderul este mai degrabă un depozit de bacterii. Cercetătorii britanici au descoperit că doar sertarul de legume conţine de 750 de ori mai mulţi microbi decât media obişnuită, iar printre aceştia se numără şi bacterii foarte periculoase, precum E.coli, salmonela şi listeria, potrivit dailymail.co.uk.

Rezultatele cercetării arată că un frigider găzduieşte, în medie, 7.850 de colonii de bacterii pe centimetru pătrat. Unele mostre au indicat chiar şi 129.000 de microbi. Standardul recomandat de Comisia Europeană este, însă, de 0 până la cel mult 10 germeni pe centimetru pătrat.

Paul McDonnell, reprezentant al organizaţiei Microban Europe din Staffordshire, este cel care a comandat studiul: “Scopul frigiderului este să reducă pe cât posibil răspândirea bacteriilor pe alimentele din el.

Temperaturile foarte scăzute din frigider inhibă dezvoltarea microbilor dacă aparatul este curăţat în mod regulat. Însă acest obicei al curăţirii frigiderului nu este prezent în toate casele, motiv pentru care bacteriile se multiplică”.

Este recomandată instalarea în frigidere a unor apate cu filtre microbiene, care elimină coloniile de bacterii. Sistemul de protecţie antibacteriană Microban Europe, a fost creat pentru a fi folosit de fabricanţii de frigidere la componentele din plastic şi s-a dovedit că distruge bacteriile aflate pe o suprafaţă în cel mult 24 de ore. (COSMIN MACOVEI – romanialibera.ro)

Vezi si

Ce conține muștarul vândut în magazinele din România. 88% dintre sortimente au aditivi alimentari

InfoCons a realizat un studiu pe baza produselor tip muștar care se regăsesc pe piața …