Saturday , June 22 2024

Consumul de alcool urmat de somn în timpul unui zbor ar putea provoca probleme cardiace

Consumul de alcool urmat de somn în timpul unui zbor lung ar putea provoca probleme cardiace. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii germani. Ei recomandă introducerea de restricții privind consumul băturilor alcoolice la bordul avioanelor.

Oamenii de știință germani au descoperit că o combinație dintre alcoolul consumat în timpul zborului și presiunea din cabină la altitudinea de croazieră poate pune presiune asupra inimii pasagerilor adormiți.

Ei au aflat că atunci când oamenii dorm după ce au consumat alcool la presiunea atmosferică scăzută în timpul zborurilor, nivelul de oxigen din sânge scade și ritmul cardiac crește – chiar și la persoanele sănătoase și tinere.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 48 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani. Subiecții au fost urmăriți pe parcursul a două nopți în două medii diferite, o cameră normală și o cameră în care s-au simulat condițiile de la mare altitudine.

„Am fost surprinși să vedem că efectul a fost atât de puternic. Vă rog să nu beți alcool în timp ce vă aflați într-un avion”, a declarat una dintre realizatoarele studiului, Eva-Maria Elmenhorst, pentru NBC News.

Cei mai afectați pot fi pasagerii care au deja probleme cardiace. De aceea, experții recomandă restricționarea consumului de alcool în timpul zborurilor. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele sănătoase, avertizează experții. (Mediafax)

Vezi si

Fitness și alimentație

Majoritatea persoanelor în ziua de astăzi practică exercițiile fizice pentru a se păstra în formă …