Saturday , July 13 2024

Coca Cola si Pepsi schimba reteta

Coca Cola şi Pepsi vor schimba reţetele pentru a evita punerea pe sticle a unei etichete cu un avertisment privind riscul de îmbolnăvire de cancer.

Cele două companii vor schimba colorantul de caramel folosit pentru fabricarea băuturilor. Noul colorant va avea o concentraţie mai mică de 4-methylimidazole, un component chimic care a fost inclus în California pe lista aditivilor cancerigeni, potrivit BBC News.

De altfel, schimbarea a fost deja introdusă în California şi urmează să se extindă pe întreaga piaţă americană.

“Cu toate că noi credem că nu există niciun fel de risc pentru sănătate care să justifice această schimbare, am solicitat furnizorilor de caramel să facă această schimbare pentru a nu fi obligaţi să punem un avertisment nefondat”, a declarat un reprezentant al companiei Coca Cola.

Produsul chimic s-a dovedit cancerigen pentru şoareci, conform unui studiu, dar nu există nicio dovadă că ar reprezenta un risc şi pentru oameni.

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente susţine că un om ar trebui să bea 1000 de cutii de Coca Cola sau Pepsi pe zi pentru a ajunge la doza care a fost administrată animalelor în timpul testelor de laborator.

Vezi si

Dr. Cobuz: Plăcerile culinare ALL INCLUSIVE

Ați văzut adesea, în broșuri sau pe siteurile web ale agențiilor de turism, companiilor de …