Friday , December 2 2022

Citeva mituri despre celulita

Specialiştii spun că celulita este o problemă mai degrabă estetică. Nicio femeie nu-şi doreşte piele cu aspect de “coajă de portocale”. Odată cu apariţia remediilor şi tratamentelor, s-au dezvoltat însă şi o serie de mituri, mai mult sau mai puţin adevărate. Este esenţial să ştii pe care dintre ele te poţi baza şi pe care trebuie să le eviţi. Unul dintre ele ar fi masajul cu ciupituri, la care ar trebui să renunţi pentru că nu te ajută la nimic.

Se spune că celulita apare doar la femeile supraponderale. Lucru complet fals. Apariţia celulitei nu are legătură cu greutatea corporală a unei persoane, scrie ro.stiri.yahoo.com. Şi persoanele slabe pot suferi din cauza celulitei, întrucât ea este generată de anatomia pereţilor fribroşi care cad perpendicular pe suprafaţa pielii, denivelând-o.

Celulita ar fi cauzată de acumularea toxinelor în ţesutul adipos! Fals. Acest mit a fost spulberat în urma unei cercetări. Oamenii de ştiinţă au prelevat ţesut adipos din zonele afectate de celulită pe care l-au analizat microscopic şi biochimic. Cercetătorii nu au observat vreo deosebire între ţesutul din zonele afectate şi cele din alte zone.

Slăbitul poate agrava celulita! Adevărat. O nouă cercetare în domeniu, publicată în revista Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din România, arată că scăderea în greutate poate fi o cauză importantă a agravării aspectului de coajă de portocală.

Masajele cu ciupitură elimină celulita. Fals. Masajele cu ciupitură nu ajută la îndepărtarea celulitei, din cauza faptului că rup microvasele care, apoi, nu mai au capacitatea de a drena, iar pielea se învineţeşte.

Exerciţiile fizice previn apariţia celulitei. Adevărat. Cu cât ai mai puţine depozite de grăsimi, cu atât este mai puţin probabil să suferi din cauza celulitei. De asemenea, atunci când muşchii picioarelor sunt tonifiaţi, aspectul de coajă de portocală este redus. Acest lucru este posibil datorită faptului că efectuarea de exerciţii fizice stimulează circulaţia sanguină la nivelul picioarelor şi, astfel, pielea devine fermă, elastică şi catifelată.

Vezi si

Oamenii de știință construiesc o “mică” gaură de vierme, filmele SF sunt mai aproape de realitate

În science-fiction, în filme precum “Interstellar” și “Star Trek”, găurile de vierme (wormhole) din cosmos …