Saturday , December 2 2023

Ciocolata neagra imbunatateste vederea

Un studiu recent arat\ c\ ciocolata neagr\ `mbun\t\]e[te abilitatea de a vedea `n situa]ii de vizibilitate sc\zut\, precum pe timp de cea]\.
Acesta nu este primul studiu care scoate în eviden]\ beneficiile ciocolatei negre. Anterior, s-a demonstrat c\ stimuleaz\ creierul, scade presiunea arterial\ [i are un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol.
Cercet\torii de la University of Reading din Marea Britanie au str`ns 30 de voluntari, b\rba]i [i femei, cu v`rste cuprinse între 18 [i 25 de ani, [i le-au testat vederea dup\ ce au m`ncat o ciocolat\ normal\.
Participan]ii au dat testul de dou\ ori, o dat\ dup\ ce au m`ncat ciocolat\ neagr\ [i o dat\ dup\ ce au m`ncat ciocolat\ alb\. Diferen]a dintre cele dou\ este cantitatea de flavanol, ingredientul principal din cacao, în cea neagr\ g\sindu-se o cantitate mult mai mare de flavanol.
Cercet\torii au observat c\ participan]ii se descurc\ mai bine la testele de vedere [i la unele teste ale func]iilor creierului dup\ ce au m`ncat ciocolat\ neagr\. Ei atribuie acest lucru capacit\]ii flavanolului de a cre[te fluxul de s`nge spre creier, dar [i spre retin\. (totb.ro)

Vezi si

Femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura vaccinul HPV cu reducere de 50%

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că, începând de vineri, femeile cu vârsta între 19 şi …