Friday , October 7 2022

Cercetătorii au realizat un TEST SANGVIN de depistare prenatală a sindromului Down

test sange

Un test de depistare prenatală a sindromului Down, efectuat din sângele viitoarelor mame, a fost conceput de o echipă de cercetători americani.

Testele realizate pe probe de sânge recoltate de la femei însărcinate, cu scopul de a depista o serie de maladii ale viitorilor bebeluşi, vor duce la realizarea unor descoperiri spectaculoase în medicină, afirmă autorii studiului, scrie romaniatv.net.

Cercetătorii americani, al căror studiu a fost publicat în revista New England Journal of Medicine, spun că sindromul Down poate fi depistat cu un grad înalt de acurateţe, cu ajutorul unui test ce analizează sângele viitoarelor mame.

Un renumit spital din Marea Britanie a început deja să ofere pacientelor sale teste sangvine similare. O decizie referitoare la necesitatea modificării în Marea Britanie a actualului program naţional de depistare a sindromului Down va fi luată în acest an.

Testele medicale actuale sunt invazive şi constau în prelevarea, cu ajutorul unui ac, a unei mostre din placenta sau din fluidul amniotic care înconjoară fetuşii. Această procedură delicată cauzează creşterea riscului de avort spontan. Testele sangvine constau în depistarea de fragmente de ADN provenind din placentă care ajung în fluxul sangvin al mamelor.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea California din San Francisco.

 

Vezi si

Riscurile obezității

Obezitatea este o patologie care, odată instalată, este elementul declanșator al multiplelor tulburări care apar …