Sunday , June 26 2022

Cercetatorii au realizat harta mutațiilor Sars-CoV-2. E clar ca boala a apărut la mijlocul lui noiembrie

Oamenii de știință care au studiat mutațiile coronavirusului au decodat peste 10.000 de genomi diferiți ai letalului patogen au realizat o hartă, un vast arbore genealogic, care va fi crucial pentru oprirea răspândirii pandemiei și dezvoltării tratamentului, relatează Financial Times.

De la analizarea primei mostre virale în Wuhan în decembrie, echipe internaționale de cercetare au folosit filogeneza pentru a crea un vast arbore genealogic al virusului Sars-CoV-2 responsabil de Covid-19, care arată modul în care se răspândește de la centrul epidemiei până în toate colțurile lumii.

”Epidemiologia genetică va fi un instrument vital în eforturile umanității de a combate Covid-19 și să se întoarcă lumea spre normalitate”, a spus Emma Hodcroft, genetician evolutionist la Universitatea din Basel care ia parte la proiectul Nextstrain. ”Pentru început va fi un instrument pentru a ajuta distingerea dintre transmisiile locale față de cele importate în timp ce ne orientăm căte carantină”.

Harta mutațiilor va fi folosită pentru a înțelege orice val următor al virusului dacă și când actuala epidemie poate fi ținută sub control, precum și dezvoltarea unor tratamente și vaccinuri.

Continuarea pe HotNews

Vezi si

Eveniment astronomic rar. Cinci planete majore se aliniază și pot fi văzute cu ochiul liber

Cinci planete majore din sistemul nostru solar vor străluci puternic la rând în timpul unei …