Wednesday , December 7 2022

Cercetatorii au descoperit cauza aparitiei cheliei. Leacul va fi in farmacii peste doi ani

Cercetatorii au gasit leacul pentru una din afectiunile stanjenitoare, de care sufera milioane de barbati si pentru care nu exista pana acum un tratament eficient.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Pennsylvania sustin ca au descoperit motivul pentru care barbatii chelesc: o enzima care dezactiveaza foliculii de par.

Dr. George Cotsarelis a anuntat ca poarta deja negocieri cu companiile farmaceutice, un leac pentru aceasta problema urmând sa fie lansat pe piata în urmatorii doi ani.

Dr. Cotsarelis, alaturi de echipa sa de dermatologi de la Universitatea Pennsylvania, a descoperit ca enzima Prostaglandin D2 (PGD2) previne maturizarea foliculilor de par.

Oamenii de stiinta stiau ca exista o legatura intre gene si calvitie, insa nu cunosteau cauza exacta ce duce la pierderea parului.

Studiind scalpul a mai multor barbati ce cheleau, doctorii au descoperit ca nivelul de PGD2 era de 3 ori mai mare în zonele în care acestia îsi pierdeau parul.

Aceeasi echipa de cercetatori a descoperit ca barbatii care chelesc sunt dotati cu celulele necesare pentru cresterea parului, insa acestea esueaza in procesul de maturizare.

Specialistii cred ca PGD2 este motivul pentru care acest proces este oprit, fiind posibila repornirea sa daca actiunea PGD2 este oprita.

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …