Thursday , May 13 2021

Cele mai moderne tehnici de chirurgie în cancerul de piele, folosite în Bucureşti şi Cluj

Cele mai moderne tehnici de chirurgie din lume Mohs sunt utilizate în clinici din Bucureşti şi Cluj, în tratamentul cancerului cutanat, afecţiune tot mai răspândită în România, dar şi în Europa Vestică.

Afirmaţia aparţine prof. dr. Rodica Cosgarea de la Clinica de dermatologie din Cluj prezentă la al 31-lea Congres al Societăţii internaţionale pentru demato-chirurgie organizat pentru prima dată în România, în prioada 22-27 septembrie, sub sloganul “Actualitate şi trenduri în dermato-chirurgie”.

Potrivit prof. dr. Cosgarea, această chirurgie Mohs presupune realizarea exciziilor sub microscop pentru îndepărtarea tumorii de pe piele, afectând doar o foarte mică parte de ţesut sănătos.

Principalele teme abordate cu ocazia congresului sunt chirurgia tumorilor, chirurgia dermatologică reconstructivă, tratamentul cicatricilor prin cele mai avansate tehnologii laser, precum şi ultimele tendinţe la nivel mondial în ceea ce priveşte proceduri ca liposucţie, lipotransfer, tratamentul celulitei sau tratamentele cu toxină botulinică şi acid fialuronic.

“Dermatologia cosmetică şi chirurgicală este un domeniu în plină dezvoltare în România, ţara noastră dispunând de specialişti recunoscuţi la nivel mondial şi de tehnologie avansată, de aceea parteneriatul Societatea internaţională pentru dermato-chirurgie (ISDR), una dintre cele mai importante societăţi de dermatologie din lume, şi organizarea acestui congres la Bucureşti vine să confirme rolul important al Societăţii naţionale de medicină estetică şi dermatologie cosmetică şi chirurgicală care acţionează de 12 ani în acest domeniu”, a spus Cosgarea.

Dermatologii români au învăţat şi practicat deja cu succes atât manopere de dermato-cosmetică cât şi de dermato-chirurgie, toate în folosul pacienţilor noştri, a declarat preşedintele Societăţii române de medicină estetică, dermatologie, cosmetică şi chirurgicală, Mihaela Leventer, care a precizat că un eveniment de o asemenea importanţă pentru acest domeniu medical are loc o dată la 15 ani.

La congresul de la Bucureşti participă profesori de renume din 45 de ţări de pe 5 continente printre care, part president al Academiei Americane de Dermatologie, prof. Wiliam Hanke şi preşedintele Skin Cancer Foundation, Perri Robins.

“Demartologii salvează vieţi. Rolul dermatologului este să observe din timp cancerul de piele, întrucât acesta poate fi tratat foarte uşor şi astfel să fie salvată viaţa unui om”, a mai spus Leventer, citând dintr-o alocuţiune a profesorului Hanke.

Vezi si

Dr. Cobuz: Restricția calorică poate prelungi viața

Se pare că, în zilele noastre, şansele de a atinge vârsta de 100 de ani …