Wednesday , May 29 2024

Cel mai mare secret al producatorilor de bauturi energizante a fost dezvaluit

energizante

Chiar dacă băuturile energizante conțin ingrediente care mai de care mai spectaculoase, menite să-i convingă pe clienți de eficacitatea acestora, un singur ingredient pe care îl conțin funcționează cu adevărat: cafeina.

În ciuda combinațiilor care mai de care mai exotice de ingrediente, băuturile energizante se bazează exclusiv pe cafeină pentru a-i vitaliza pe oameni, scrie LiveScience.

Cercetărorii americani au împărțit voluntarii în trei grupuri. Un grup a primit apă, altul a primit apă cu cofeină, iar cel de-al treilea a primit o băutură energizantă, după care participanții au răspuns la câteva întrebări în timp ce le erau scanate creierele. Rezultatul: nu a existat nicio diferență în ceea ce privește viteza de reacție între voluntarii care au primit apă cu cofeină și cei care au primit respectiva băutură energizantă.

“Mulți consumatori aleg să consume băuturi energizante pentru că au impresia că acestea le pot da mai multă energie decât tradiționala cafea. Adevărul este însă că o ceașcă de cafea este la fel de eficientă ca o băutură energizantă, cu condiția ca cele două să conțină aceeași cantitate de cofeină”, a declarat Chelsea Benham, coordonatorul cercetării.

Vezi si

Creștere bruscă a numărului de cazuri de rujeolă în Europa

Numărul cazurilor de rujeolă în Europa continuă să crească vertiginos și ar putea depăși pragul …