Sunday , October 2 2022

Ceaiul verde trebuie evitat de persoanele care iau medicamente pentru hipertensiune

ceai verde

Deşi este o alegere sănătoasă când vine vorba de băuturi, ceaiul verde poate interacţiona cu o parte dintre medicamentele pentru hipertensiune, arată rezultatele celui mai recent studiu.

În urma cercetării, specialiştii au observat că ceaiul verde poate reduce efectul unor medicamente pentru angina pectorală şi hipertensiunea arterială.

Cercetătorii atenţionează în mod special persoanele care au probleme cu tensiunea arterială, mai ales că o parte dintre ei obişnuiesc să înlocuiască cafea cu ceaiul verde.

În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Medicală din Fukushima, Japonia, au analizat starea de sănătate a 10 femei şi bărbaţi.

În primă fază, participanţilor le-a fost măsurată tensiunea arterială. O parte dintre ei au luat medicamente pentru hipertensiune şi au consumat ceai verde timp de trei săptămâni, în timp ce ceilalţi au luat pastile şi au consumat doar apă.

Astfel, specialiştii au observat că medicamentele nu şi-au făcut efectul pe deplin la participanţii care au băut ceai verde.

Continuare pe clicksanatate.ro

Vezi si

Depresia și diabetul zaharat

Asocierea sindromului depresiv la o boală cronică cum este diabetul are implicații clinice și socio-profesionale …