Sunday , January 29 2023

CEA MAI RAPIDĂ reţea din lume: Un film poate fi descărcat în 0,2 MILISECUNDE

retea

Un grup de cercetători din Danemarca a creat cea mai rapidă reţea din lume, folosind o fibră optică ce permite descărcarea unui film de 1 gigabit într-un timp record de 0,2 milisecunde.

Cercetătorii de la Universitatea Tehnică din Danemarca au folosit pentru această reţea un nou tip de fibră optică ce transferă 43 de terabiţi pe secundă, depăşind astfel recordul precedent de 32 de terabiţi pe secundă, scrie dailymail.co.uk.

Aceasta înseamnă, potrivit Extreme Tech, că internauţii vor putea descărca un film de 1 gigabit (GB) în doar 0,2 milisecunde, potrivit mediafax.ro.

Echipa daneză a folosit o fibră optică dezvoltată de firma niponă Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NNT), putând depăşi astfel recordul deţinut până acum de experţii de la Karlsruhe Institut für Technologie din Germania, care creaseră o reţea capabilă de viteze de până la 32 de terabiţi pe secundă.

 

Vezi si

Dr. Cobuz: Rezistenţa la insulină

Rezistenţa la insulină, sau insulinorezistenţa (IR) poate fi definită în multiple moduri. Clinic, insulinorezistenţa se …