Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei o jumătate de litru de apă înainte de masă

reportersite
5/09/15 ora:11:14am

apaDietele, salatele şi exerciţiile de la sala de fitnes pot fi date uitării de doamnele şi domnişoarele care vor să slăbească. Un studiu făcut în Marea Britanie a arătat că dacă bei 500 de ml de apă înainte de fiecare masă poţi pierde kilogramele de care vrei să scapi.

84 de persoane din Marea Britanie, au luat parte la un experiment care a durat 12 săptămâni. Aceştia au fost repartizati în grupuri de 42 de persoane: cei din primul grup trebuiau sa consume o jumatate de litru de apa inainte de masa principala, in vreme ce în grupul al doilea nu se consumau lichide inainte de masa.

Cei care au consumat apa inainte de mese au slabit cu mai mult de 1.3 kg decat aceia care nu au consumat. Ei au pierdut in jur de 4.3kg in 12 saptamani.

Concluzia studiului este că daca bei doar o jumatate de litru de apa inainte de o masa principala, de trei ori de zi, poti pierde in greutate. Si daca iti propui sa faci acest “exercitiu” pe parcursul unui an intreg, vei reusi sa slabesti considerabil, afirma Pareti Helen, una dintre participantele la acest proiect.