Friday , December 2 2022

Ce efecte are statul în faţa televizorului mai mult de două ore pe zi

Lipsa de exerciţii fizice şi mâncatul alimentelor nesănătoase în timpul vizionării programelor TV sunt cauzele pentru riscul crescut de îmbolnăvire, spun medicul Anders Grontved de la Universitatea de Sud din Danemarca şi medicul Frank Hu de la Şcoala Harvard de Sănătate Publică, potrivit mediafax.ro.

Descoperirile lor, publicate în Jurnalul Asociaţiei Medicale, vin în urma a opt studii ce au implicat în jur de 235.000 de oameni.

Bazându-se pe rata îmbolnăvirilor din Statele Unite ale Americii, cercetătorii au estimat că pentru fiecare două ore petrecute în faţa televizorului, numărul oamenilor care riscă să se îmbolnăvească de diabet tip II creşte cu 178 la fiecare 100.000, 38 riscă să facă o boală cardiovasculară fatală, iar 104 riscă să moară din alte cauze.

“Studiul conferă mai multă putere dovezilor de până acum conform cărora activităţile sedentare, cum ar fi privitul la televizor, pot creşte riscul de îmbolnăvire de diabet, boli ale inimii şi boli de circulaţie”, spune Maureen Talbot de la Fundaţia Inimii din Marea Britanie.

“Ştiu sigur că toţi am pierdut seri întregi stând pe canapea în faţa televizorului, ronţăind gustări şi biscuiţi şi bând sucuri dulci sau alcool, dar este important ca această activitate să nu devină o obişnuinţă. Ar trebui să fim mai selectivi în privinţa timpului pe care îl petrecem în faţa televizorului şi să fim mai activi. Avem nevoie de 30 de minute de activitate fizică cel puţin cinci zile pe săptămână pentru a ne păstra inimile sănătoase”, a declarat Maureen Talbot.

Vezi si

Oamenii de știință construiesc o “mică” gaură de vierme, filmele SF sunt mai aproape de realitate

În science-fiction, în filme precum “Interstellar” și “Star Trek”, găurile de vierme (wormhole) din cosmos …