Saturday , December 3 2022

Câte partide de sex pe săptămână te mențin tânăr și sănătos

cuple

Experții britanici au analizat mii de bărbați și femei care adoră să facă sex și au constatat că acești oameni arătau cu până la șapte ani mai tineri decât vârsta lor biologică.

“Persoanele de toate vârstele ar trebui să fie conștiente de faptul că relațiile intime sunt un adevărat izvor de tinerețe”, spune doctorul David Weeks, fost șef al departamentului de Psihologie la spitalul Royal Edinburgh din Marea Britanie și coordonatorul studiului.

Oamenii pe care acesta i-a analizat și a observat că întineresc văzând cu ochii au declarat în proporție de 50% că fac amor cu partenerul de trei ori pe săptămână și nu doar de două ori, așa cum sunt obișnuite cele mai multe cupluri.

Explicația doctorului Weeks? Endorfinele eliberate de sex sunt un factor crucial în conservarea tinereții. În plus, tot endorfinele acționează ca un calmant natural, reducând anxietatea. Nici efortul depus în timpul unei relații intime nu e de neglijat, ci se socotește ca orice alt exercițiu fizic, cu mari beneficii pentru inimă. Cât despre aspectul ântinerit al pielii feței, acesta este rezultatul hormonilor de creștere, care sunt activați când facem dragoste și care păstrează piele elastică, minismalizând ridurile.

Potrivit cercetătorilor britanici, asta pare să fie rețeta tinereții fără bătrânețe: “Sexul nu ar trebui să fie doar pentru oamenii tineri. Putem întineri doar practicându-l!”

În plus, sexul e și o bună metodă prin care ții bolile la distanță. Chiar dacă aveţi o dietă sănătoasă şi echilibrată, aveţi un risc crescut de atac de cord dacă nu faceţi mişcare. Sedentarismul este unul dintre cei mai importanţi factori de risc când vine vorba de afecţiuni cardiovasculare.

Ca să faceţi mişcare nu trebuie neapărat să mergeţi la sală, plimbările pe jos, urcatul scărilor şi sexul de 2-3 ori pe săptămână reduc considerabil riscul unui atac de cord.

Tot sexul pare a fi răspunsul şi pentru o prostată sănătoasă. La vârste curpinse între 20 şi 30 de ani, bărbaţii pot reduce cu până la 30% şansele de cancer la prostată dacă ejaculează de peste cinci ori pe săptămână. Dar şi cei mai vârstinici pot beneficia de pe urma partidelor dese de amor, deoarece, peste 20 de orgasme lunar sunt asociate cu un risc mult mai scăzut de cancer prostatic. Cu cât climaxurile bărbatului sunt mai dese, cu atât este acesta mai puţin expus unei asemenea afecţiuni, scrie doctorulzilei.ro.

Vezi si

OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea

Lipsa supravegherii infecțiilor cu coronavirus ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune …