Monday , May 20 2024

Care țesut din corpul nostru îmbătrânește cel mai repede

corp

Oamenii de stiinta au descoperit intr-un studiu de ultima ora cateva ciudatenii ale corpului uman. Se pare ca celulele din testuri diferite au propriul ritm de imbatranire, in cazul femeilor cele de la nivelul sanilor cedand primele.

Descoperirea e importanta pentru ca ii poate ajuta sa gaseasca tratamente mai bune in viitor pentru anumite boli, scrie ziare.com.

Conform NBC News, care citeaza un raport recent, corpul nostru imbatraneste in mod unitar, insainima si alte cateva organe sau tesuturi par sa faca exceptie.

Spre exemplu, sanii femeilor imbatranesc mai repede decat restul organismului. In corpul unor oameni, tumorile sunt cele mai batrane tesuturi, se arata in articolul aparut in revista “Genome Biology”. Aceste aspecte pot explica de ce cancerul la san apare atat de des in randul femeilor.

In ceea ce priveste celulele stem embrionice, acestea arata asemenea celor ale nou-nascutilor, avand varsta biologica zero, mai spun expertii.

Noua descoperire poate fi utila in incercarea oamenilor de stiinta de a gasi medicamente care sa incetineasca imbatranirea noastra sau bolile provocate de ea, spune Steve Horvath, profesor de genetica la o facultate de medicina de la universitatea americana UCLA.

Vezi si

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, iar hipertensiunea arterială este responsabilă de …